Over de buurtvereniging

Weten wie er in het bestuur zitten en en wat ze doen? Lees er hieronder meer over.

Historie

Buurtvereniging Holkerveen werd opgericht in 1988 en mocht destijds gebruik maken van de Rehobothschool, aan de Domstraat in Holkerveen. Toen het gebouw werd verkocht aan een projectontwikkelaar en er een kinderdagverblijf in het gebouw gevestigd werd moest een ander onderkomen gezocht worden.

Dat was een mooie uitdaging want eigenlijk was er geen enkel gebouw beschikbaar en er lag een duidelijke wens om toch vooral in Holkerveen zelf te blijven. Uiteindelijk werd er een “tijdelijk” onderdak  gevonden in de bedrijfskantine van de firma Van den Heuvel aan de Amersfoortseweg. Hoewel iedereen blij was met deze locatie is men steeds blijven zoeken naar een eigen onderkomen. Gedurende die periode was daarop  geen enkel uitzicht en men overwoog de vereniging op te heffen. Gelukkig is dat niet gebeurd, want tijdens de ”opheffingsvergadering” werd een nieuw bestuur gevormd en is de zoektocht naar een eigen gebouw voortgezet. Uiteindelijk werd een plek gevonden waarvoor door de gemeente toestemming werd gegeven om een tijdelijk onderkomen te vestigen. Dat was achter de bedrijfshal op het terrein bij Van Elteren Hoveniers aan de Domstraat. Wat waren we hier blij mee ondanks dat we wisten dat het opnieuw tijdelijk zou zijn.

We hadden vergunning om hier in ieder geval vijf  jaar te blijven staan. Dus we bleven voor een uitdaging staan. Er werd aan de gemeente gevraagd mee te denken en daar kwam uiteindelijk uit dat als de eigenaar van het bedrijf kon instemmen met een bestemmingsplanwijziging we hier tot in lengte van dagen zouden kunnen blijven zitten. Dat bleek echter niet mogelijk. Vijf jaar verlenging was geen bezwaar, maar dan moesten we toch echt vertrekken. Na zeven jaar bij Van Elteren Hoveniers moesten we ook daar op 1 januari 2013 het gebouw verlaten. 

Als de nood het hoogst is, is de redding nabij zeggen we wel eens en dat was ook voor ons het geval en inmiddels maken we met veel plezier gebruik van het huidige onderkomen op Recreatiepark Overbos aan de Scheidingsweg 9.

Evert van Donselaar, voorzitter

Geboren (22-05-1965) en getogen in de parel van de Veluwe; het mooie dorp Stroe. In 1991 ben ik in Holkerveen komen wonen. Samen met mijn vrouw Tineke gewoond aan de Amersfoortseweg, de Domstraat en inmiddels vanaf 2004 op ons huidige plekje Vreugdenhilstraat 25 (helemaal aan het einde). Daar hebben we een lapje grond waar ik een mooi stukje natuur van probeer te maken. Ik wil me ook sportief wel eens bezighouden met fietsen, hardlopen, wandelen en een wintersportvakantie sla ik ook niet af. Onze 3 volwassen kinderen (dochter, zoon, dochter) zijn deels al uit huis en werken en studeren. Ik ben werkzaam als proces engineer bij een levensmiddelbedrijf in Zwolle. Samen met de leden van de buurtvereniging wil ik de contacten in de buurt onderhouden en daar waar mogelijk versterken.

Albert Woudenberg, penningmeester

Ondanks dat ik een geboren en getogen “Holkerveender” ben zullen best veel mensen mij misschien niet (her)kennen. Ik ben de zoon van de gelijknamige voormalige: "burgermeester” van ons gehucht. Inmiddels vader van 2 grote zoons van ruim boven de twintig.

De contacten in de buurt zijn wel wat vervaagd, ik heb namelijk veel buiten Nijkerk gewerkt en in mijn vrije tijd houd ik er van om te sporten (racefiets, atb en tennis). In mijn functie als penningmeester hoop ik weer veel bekende en nieuwe mensen te ontmoeten en zo bij te dragen aan het saamhorigheidsgevoel en de meerwaarde van onze kleine kern. Als u ideeën heeft voor de vereniging of de buurt; kom maar op, misschien kunnen we iets voor jou of elkaar betekenen.

Esther Jans, bestuurslid

Even voorstellen! Ik ben Esther Jans, geboren in Amersfoort en sinds 2007 woon ik in Holkerveen samen met Henry en onze Jack Russel Bella. Ik ben eigenaar van een detacheringsbureau in Nijkerk.

Sinds 1 april 2016 ben ik als secretaris bij de buurtvereniging gestart en wil onder andere op deze manier mijn bijdrage leveren aan deze vereniging. Tot snel bij een van de bijeenkomsten!

Nico Landman, bestuurslid

Mijn naam is Nico Landman, ik ben geboren op 25 juni 1958 op de Domstraat in Holkerveen.  Daar woon ik nog steeds met mijn vrouw Jenny. Samen met mijn vrouw hebben wij een zoon en een dochter en hebben ook twee geweldige kleindochters. Ik groeide op in Holkerveen en ging daar ook naar de lagere school. Daarna volgde ik de technische school in Nijkerk. Het grootste deel van het jaar werk ik in de cultuurtechniek en gedurende de winter ben ik werkzaam als monteur bij een installateur van verwarmingsketels en dergelijke. Mijn hobby’s zijn sporten (tennis , wandelen, fietsen en zwemmen).

Teus van den Burg, bestuurslid

Mijn naam is Teus van den Burg, geboren en getogen in het centrum van Nijkerk. Sinds 1980 wonende aan de Domstraat te Holkerveen en het bevalt me prima hier. Uit mijn eerste huwelijk heb ik een zoon, Mark. Met Marielle heb ik nog dochter Juliet en zoon Jan. Nadat ik de LTS heb doorlopen, ben ik gaan werken bij het bedrijf van mijn ouders. Dit heb ik in 1994 overgenomen en inmiddels ruim 50 jaar. Mijn hobby’s zijn golf en tennis, iedere zaterdagmiddag sta ik op de tennisbaan zweten!! Ik zit met veel plezier in bestuur van de buurtvereniging, het is een leuke groep mensen, simpel denken geen kapsones.

Angela van 't Hoff, bestuurslid

Hallo allemaal, ik ben Angela Hoff en heb 2 volwassen jongens en sinds 2014 een relatie met Johan vd Bunt. Samen zijn we gaan wonen in  het geboortehuis van Johan te Nijkerkerveen. Ik was meteen gewend hier. Leuke en centrale omgeving met vriendelijke mensen om je heen. Ook zijn we meteen lid geworden van deze Buurtvereniging Holkerveen en een jaartje daarna ook bestuurslid geworden. Super leuk om te doen. Vooral de mooie activiteiten die we elke keer proberen te verzinnen. En het leukste is om nog meer nieuwe mensen te ontmoeten die hier in de omgeving zijn komen wonen. 

Celia Balfoort - Van Putten, bestuurslid 

Hallo, mijn naam is Celia Balfoort - Van Putten, geboren aan de Domstraat en sinds 2016 weer terug in de buurt. Samen met mijn man Wim en twee zonen. Ik werk met veel plezier in mijn eigen praktijk aan huis en heb veel zin om me in te gaan zetten voor de Buurtvereniging.